Vasaji László Erdészeti Csemetekert és Csomagküldő Szolgálat - Dunavecse

Erdészeti csemetekert 2018 tavaszi kínálata: Akác, Csodaszép sövény, erdőtelepítési pályázatírás, erdőtelepítés kivitelezése, szakirányítás 6087 Dunavecse, Rákóczi út 15. Kecskemét, Bódog sor +36-30/363-35-93, csemete.duna@freemail.hu

 

Aktuális ajánlat:  FEHÉR AKÁC CSEMETE

Vasaji László erdészeti csemetekert 2018 tavaszi ajánlata:

Csomagküldés: az e-mailben  (csemete.duna@freemail.hu) leadott megrendelés esetén 3 munkanapon belüli kézbesítéssel (vagy a kért dátumra szállítva),  postai utánvéttel. Előre utalás nem lehetséges! A csomagküldés díja 2000 Ft/csomag. 1 csomagban max 1000 db csemete küldhető!

A megadott árak bruttó árak, az áru átvételekor fizetendők! Turkesztáni szil, akác fafajokra egyéb kedvezmények nagytételű vásárlás esetén (1.000 db felett).

   Fehér Akác: 40/80 cm-es szabad gyökerű növények, további méretek (80/120, 120/160 cm) esetén csak személyes átvétel lehetésges, a méret miatt nem postázható. Csemetekerti kiszolgálás: Dunavecse vagy Kecskemét. 

feher_akac.png


 Postázás esetén az akácot visszavágva küldöm a lentebb található ültetési tanácsokban foglaltak miatt. Előre utalás nem lehetséges, fizetni kizárólag az átvételkor kell a kézbesítőnek. A csomagküldés minden esetben 2.000 Ft, mennyiségtől függetlenül. Akác esetében a 100 db egész számú többszörösét lehet rendelni.

A csemeték párazáró csomagolásban kerülnek feladásra! A csomagot a Magyar Posta kézbesíti az ÖN által kért időpontban!
 
Amennyiben rendelni kíván, akkor kérem az alábbi adatok elküldését a csemete.duna@freemail.hu e-mail címre:
(Megrendelés kizárólag e-mail-ben fogadok el!)
 
Név:
Rendelni kívánt mennyiség:
Utánvéttel fizetendő összeg: A rendelt mennyiség x 15 Ft + 2.000 Ft postaköltség
e-mail cím:
mobil szám:
Postázási cím:
A csomag megérkezésének kért időpontja: 

(kérek több napot megadni, lehetőleg, szerda, csütörtök, pénteki napokat. (Hétfőre, keddre nem postázok, mert akkor már előző hét pénteken fel kellene adnom a csomagot!)
 
Köszönöm az érdeklődést, várom a megrendelését!
 
akac_eredeti_es_visszavagott_ii..jpg

Akác csemete ültetési tanácsok:

Ültetési hálózat: a rendelkezésre álló sorköz művelő eszköz (tárcsa, talajmaró, kultivátor) szélessége határozza meg, minél kisebb a sorköz, annál szerencsésebb és könnyebb dolgunk van a későbbiekben. Erdészeti gyakorlatomban, amikor egyszerre több hektárt ültetünk, akkor 2,5 m-es a sortávolság és 60 cm a tőtávolság, mi nem túl szerencsés. Kedvezőbb, ha a sortávolságot 1,5 - 2 m-re tudjuk csökkenteni, mivel így az ültetett erdőnkben a lombozat már az első évben záródik, így nem kell sokat bajlódni a második évben a sorközök ápolásával, mert a sűrű lombozat leárnyékolja a talajt!  (Az első évben viszont patika tisztaságúnak kell lenni az ültetett erdőnek, amelyet időjárás függvényében minimum 5-6 tárcsázással és ugyanennyi kapálással tudunk elérni!) 
 
Ültetési mélység: minimum 40 cm! A megfelelő mélység azért fontos, mert a tavaszi és a kora nyári melegek esetén a talaj felső rétege gyorsan kiszárad.  A gyökeret nem kell visszavágni, viszont a föld feletti részt ültetés után igen. Azért szükséges ez a művelet, mivel 1 csemetéből 1 fát szeretnénk, nem pedig többágú „bokrot”. Tehát a gyökér és minimum 20 cm szárrész kerüljön a föld alá az ültetés során, majd a talaj síkjában el kell vágni a csemete szárát. Nem kell kihagyni a földből 5-10 cm-t sem, mivel akkor 2-3 hajtásunk lesz. A Csomagban lévő csemetéknél ez már el van végezve, így csak el kell ültetni, hogy az egész növény a föld alá kerüljön, max. 1-2 cm legyen kint a talajból. Ültetés után a csemetét minden irányból körbe kell taposni, hogy a talaj tömör legyen. 

Amennyiben nincs visszavágva a csemete, akkor az éves növekedése látványosan elmarad a visszavágott egyedektől, mivel tőre vágás esetén a gyökérnek csak 1 rügyet, vagyis 1 hajtást kell táplálni, így a növekedés sokkal intenzívebb lesz. A visszavágás ellenére még így is előfordulhat, hogy villás, vagyis 2 ágú egyedek fejlődnek. Ezek közül az első év végén a gyengébbet távolítsuk el. 

Az év során a rendszeres megelőző gyomirtás nagyon fontos, mert a gyomnövények elvonják a vizet és a tápanyagot a fejlődő növényektől. (Nem akkor kell kapálni, amikor már a csemete ki sem látszik a gyomnövények közül, hanem amikor a gyomok még csak 5-10 cm magasak!)

Az akác nyesésével (vagyis az oldalágak levágásával) bánjunk óvatosan, mivel csak az erőteljes oldalágak eltávolítása szükséges, a vékonyakat nem szabad levágni. Nagy szerepük van a talaj árnyékoló hatásában és a növény fejlődésében. Az akác nagyon fényigényes fafaj, ezért saját oldalágai elszáradnak maguktól, ha már nincs rá szüksége a növénynek. Akác nyesést csak vegetációs időn kívül végezzünk, lehetőség szerint a téli hónapokban.

Amennyiben nem 1-2 napon belül ültetünk, akkor a csemetéket kötegben vermeljük el, hogy a gyökerek kiszáradását megelőzzük. A vermelés művelete megegyezik az ültetéssel, azzal a különbséggel, hogy itt nem 1 növényt, hanem egy vagy több köteg csemetét „ültetünk”. Vermelés során különös fontos, hogy a gyökerek megfelelő földtakarást kapjanak, illetve a gyökerek között levegő ne maradjon, amelyet mindig taposással biztosítsunk! Vermelés, vagy ültetés előtt vízbe lehet tenni a kötegelt csemetét, de soha ne hagyjuk a vízben 1-2 napnál hosszabb ideig, hanem vermeljük, vagy ültessük el. (A gyökérzetnek levegőre is van szüksége, nem csak vízre, és előfordulhat, hogy 1-2 hét után a csemete a vízbe „befullad”.) 

Soha ne ültessünk csemetét gyomos, tarackos, vagy vízállásos, esetleg szikes talajba! A csemetét minden esetben vágjuk vissza a fent leírtak szerint! Amennyiben a fentieket betartjuk, sikeres telepítést hajtunk végre. 
 
Jó munkát, sikeres erdőtelepítést!
 
80-140_1.jpg
 

Írjon megrendelést, vagy kérjen ajánlatot MOST!!!  

                                         e-mail címem: csemete.duna@freemail.hu


Üdvözlettel:
Vasaji László, erdőmérnök
www.akaccsemete.hupont.hu
csemete.duna@freemail.hu

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 30
Heti: 174
Havi: 795
Össz.: 142 754
Oldal: Akác csemete árajánlat kérés, rendelés, ültetési tanácsok
Vasaji László Erdészeti Csemetekert és Csomagküldő Szolgálat - Dunavecse - © 2008 - 2019 - akaccsemete.hupont.hu